Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Simulare de business la „Hans Lindner”
Florin Răchitan  - Vineri, 9 Aprilie 2010

La Centrul de Training „Hans Lindner” a fost organizat, joi şi vineri, stagiul “Business Simulation” pentru profesorii participanţi la programul Fit for Business, precum şi pentru echipele de elevi din cadrul programului Bursa Ideilor.

 

Profesorii au aplicat software-ul antreprenorial primit din Germania şi au putut simula pe calculator înfiinţarea unei afaceri virtuale, însă într-un mediu realistic, creativ, luând în calcul atât lansarea propriu-zisă, cât şi riscurile şi concurenţa.

 

Scopul acestui stagiu a fost acela de a pune la încercare, de a exersa abilităţile debutanţilor în afaceri, dar şi de testare a cunoştinţelor acumulate de-a lungul seminariilor antreprenoriale.

 

În prima zi, profesorii impartiti pe echipe si-au ales strategia si si-au scris un plan de afacere pe trei ani. Au decis cât de mult vor investi in lansarea si dezvoltarea produsului, ce cota de piata îşi propun, ce investitii au de realizat.

 

In cea de-a doua zi a avut loc simularea efectiva, fiecare echipa având posibilitatea de a observa ce realizări au avut, care le este profitul si, mai ales, unde se situeaza intre celelalte echipe. Toţi participanţii au putut constata necesitatea, dar şi utilitatea stagiilor de simulare, precum şi oportunitatea exersării afacerii încă de pe acum, când încă nu riscă nimic.

Tags: hans lindner  business  simulare  
2566 vizite
Distribuie pe